Предложенията за промени в Конституцията са писани от екип на ГЕРБ,

...
Предложенията за промени в Конституцията са писани от екип на ГЕРБ,
Коментари Харесай

Правосъдният министър участвал в писането на новата Конституция

Предложенията за промени в Конституцията са писани от екип на ГЕРБ, присъединяване има и правосъдният министър Данаил Кирилов. През годините е имало доста разисквания и диспути. Проектът е писан през последния един месец, изясни в ефира на bTV вицепремиерът на България и външен министър в държавното управление Екатерина Захариева.

Тя добави, че признава, че в оферти вид има позволени неточности и грешки, даже повече, в сравнение с се разясняват в общественото пространство. Но публичността на плана е била направена преди адвокати от Народното събрание да създадат редакции след августовската си почивка, с цел да се постави завършек на спекулациите, че ръководещата партия ГЕРБ употребява плана, с цел да печели управническо време, изясни Захариева.

„ Ако се съберат 120 депутатски гласа при започване на септември ще предложим на Народното събрание да разгласи процедурни правила по метода, по който ще се разисква планът. Тогава ще се види кои партии ще поддържат и кои не, тъй като ГЕРБ няма 160 гласа, нужни за привикване на избори за Велико национално заседание “, изясни Захариева.

Тя добави, че народните представители не би трябвало да са 240, само че би трябвало да са повече от 120. „ Трябва да престанем с анонимните депутати, трябват ни по-ярки персони. И аз не знам имената на всички депутати от ГЕРБ “, изясни Захариева.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР